Instrument för tjockleksmätning

Scantec Nordic säljer instrument för tjockleksmätning från Danatronics i USA. Danatronics är ett företag som har starka kopplingar till det kända varumärket Panametrics. Scantec tror starkt på att Danatronics kommer att erbjuda Sverige, och Norden, instrument för tjockleksmätning som spelar i den absolut högsta ligan gällande kvalitet och support. 

Utbud av instrument för tjockleksmätning

Tjockleksmätning kan delas in i två olika sätt att jobba, korrosionskontroll (rost) och precisionsmätningar. De instrument för tjockleksmätning som Scantec erbjuder kan användas för dessa applikationer separat eller tillsammans.

Läs mer om tjockleksmätning här

Instrumentet EHC-03 från Danatronics är utformat för att korrekt och icke-förstörande mäta metallkonstruktioner som är föremål för korrosion (rost).

Instrumentet har ett väl beprövat IP54 skal som även används till de mycket populära EHC-09 och UPG-07 instrumenten. EHC-03 är en tjockleksmätare med hög kvalitet utformad för att ge år av mätningar till ett lågt pris.


Läs mer om EHC-03 här

Tjockleksmätaren EHC-09 är Danatronics verkliga arbetshäst när det kommer till korrosionsmätningar. Instrumentet finns i flera olika utföranden men det första att fundera över är vilken typ av display man vill ha. Antingen monokrom eller med färg, därefter finns det många olika typer av mjukvarukonfigurationer att använda sig utav såsom datalogger, A-Scan, Eko-till-Eko och med flera. Instrumentet har inbyggt larm både visuellt och med vibration vilket är en otroligt smidig funktion i bullriga miljöer.

Läs mer om EHC-09 här

Danatronics ECHO 9 Color-serien finns i 4 modeller från instegsinstrumentet ECHO 9 till ECHO 9DLW som inkluderar Eko-till-Eko, B-Scan, datalogger med "obegränsad" mängd data via ett upp till 32 GB mikro SD-korts minne och en levande vågform (A-Scan).

Läs mer om ECHO 9 här

Tjockleksmätaren UPG-07 serien är det idealiska instrumentet för att icke-förstörande testa väggtjockleken för tillverkade delar som kräver oöverträffad precision och upplösning.


Läs mer om UPG-07 här

ECHO 7 serien från Danatronics är en precisionstjockleksmätare med 3,5" färgskärm och kommer i fyra modeller från ECHO 7 till ECHO 7DLW som innehåller standardinställningar för en mängd olika givare samt massor med anpassade inställningar för olika applikationer, alla med
1 mikron tum upplösning, datalogger med i princip obegränsad mängd avläsningar via en upp till 32 GB micro SD-kort minne och en levande vågform (A-Scan).Läs mer om ECHO 7 här

ECHO 8 serien från Danatronics är en precisionstjockleksmätare med 3,5" färgskärm och kommer i fyra modeller från ECHO 8 till ECHO 8DLW som innehåller standardinställningar för en mängd olika givare samt massor med anpassade inställningar för olika applikationer, alla med
1 mikron tum upplösning, datalogger med i princip obegränsad mängd avläsningar via en upp till 32 GB micro SD-kort minne och en levande vågform (A-Scan).
ECHO 8 är dessutom det enda instrumentet från Danatronics som kan göra både korrosionskontroll samt precisionstjockleksmätningar.

Läs mer om ECHO 8 här