Scanners för konventionellt ultraljud, Phased Array, TOFD och Puls-Eko

Phoenix är specialiserade på och tillverkar några av världens absolut bästa scanners, till exempel har Olympus valt att använda sig av just Phoenix för sina scanners.
Nedan hittar ni några exempel på några vanliga modeller. Fler modeller finns och även kundanpassade scanners tillverkas.

Manuella Scanners

Det finns olika typer av scanners och här nedan presenteras några exempel på manuella scanners som man jobbar med för hand.

MagMan
Den mångsidiga scannern MagMan är utvecklad för att på enklaste möjliga sätt utföra manuella svetsinspektioner. MagMan rymmer tolv sökare, så den är idealisk för inspektioner som kräver en kombination av infasade och en eller flera TOFD-par, eller flera UT-prober och kan konfigureras för att inspektera rörsvetsar. Kompakt men ändå robust använder MagMan också stora magnetiska hjul som ger en stabil plattform och en mjuk rullande rörelse. Ramen innefattar vinkeljustering för att göra det möjligt för scannern för att användas på rör med liten diameter.

MagMan

Swift
Swift är en kompakt enaxlig, magnetisk hjulscanner som håller ett par TOFD- eller Phased Array-sökare för svetsinspektion. Denna lågprofilscanner opererar Ø88.9mm hela vägen upp till helt platta ytor. Swift har dessutom en innovativ möjlighet att hjulen fram kan svängas för att göra det möjligt för B- eller D-scanningar.
Swift levereras komplett med en fjäderbelastad vattentät hjulenkoder för att ge korrekt lägesinspelning för felsökning av svetsar.

Swift

WrapIt
En flexibel systemomvandlare som är inrymd i ett gummihölje som både skyddar och förformar arrayen, vilket tillåter anpassningsförmåga för att scanna delar med förändrad krökning.

Typiska applikationer för WrapIt inkluderar krökta kompositlaminat som finns i:
Aerospace: vingbalkar , dynamiska profiler, stringers, framkant

Marin: mast, skrov, rigg, roder
Vindenergi: blad spar, framkant
Motorsport: aerodynamiska komponenter


WrapIt är en formbar sond konstruerad för inspektion av radier och krökta ytor. I centrum sitter en verkligt flexibel, fasstyrd ultraljudsgivare som fungerar på både konkava och konvexa ytor.
Den omgivande matrisen är ett tvådelat gummi-hölje som är inställd på en nominell krökning. Gummihuset är anpassningsbart och funktionellt begränsar den flexibiliteten för att skydda matrisen från potentiella skador av att vara alltför böjd.

WrapIt

R-Evolution
R-Evolution är en ultraljuds arraysond inrymd i en lätt vattenfylld vals, som kan leverera C-Scan med extremt hög kvalitet.
R-Evolution är liten och lätt, för att minimera operatörens trötthet, vilket gör den idealisk för användning på stora ytor och särskilt overhead-inspektioner.

R-Evolution

Automatiska Scanners

En automatisk scanner fungerar genom att den drivs av en motor till skillnad mot en manuell scanner.

MagScan
En av Phoenix bäst säljande scanners är MagScan och den kan användas på allt från platta ytor till rör så små som med 4" yttre diameter. Dess kompakta storlek innebär att den kan ställas in av en operatör och är lämplig för Phased Array, TOFD och korrosionskartläggning. MagScan kan dessutom anslutas till Phoenix MCPA motorstyrning.

Scannern MagScan är en magnetisk dubbelaxlig motoriserad scanner och är det perfekta verktyget för korrosionskartläggning. Den dubbelaxliga funktionen tillåter inspektioner som rasterscanning, test av rör, svetsar, och eventuella plana eller välvda ytor.

MagScan

SAWbug
Med ett fyrhjulsdriftssystem, har den magnetiska buggyn utmärkt grepp och driveffekt samt levererar konstant hastighet oavsett stigande eller fallande kontroll.

En SAWbug i standardutförande rymmer fyra sökare; två Phased Array-sökare och två TOFD- sökare men kan rymma upp till sex sökare vid behov. Dess kompakta design gör den anpassningsbar för inspektion av ett brett spektrum av svetsar från 4"OD rör upp till stora fartyg.

Enaxelsmotorn styrs via en enkel fjärrkontroll som erbjuder framåt- och bakåtdrivning och en steglös varvtalsreglering för de icke-styrbara magnetiska hjulen.

SAWbug

Anpassade Scanners
Phoenix bygger scanners efter just era applikationer. Fyll i nedanstående formulär så kontaktar vi dig för vidare information.