UPG-07

Danatronics UPG-07

UPG-07 serien av handhållna tjockleksmätare finns i två utföranden, en med färgdisplay (Color) och en med monokrom display (Monochrome). Den monokroma finns i fem modeller och den med färgdisplay har fyra modeller. Instrumentet är den idealiska enheten för icke-förstörande provning av väggtjocklek för tillverkade delar som kräver oöverträffad precision och upplösning. UPG-07 serien använder singelelementsgivare och erbjuder en 30 MHz fyrkantsvåg med en upplösning närmare 1 mikron tum med möjlighet att lagra och hämta ca 30 unika applikationer. Så om du mäter glödlampor, plastflaskor, golfklubbor, tunn aluminium, flygplansdelar eller till och med rena guldtackor är UPG-07 serien det rätta valet.

UPG-07 Monochrome modeller:

UPG-07B
Instegsmodellen i UPG-07 Monochrome-serien heter UPG-07B och är ett enkelt instrument där följande ingår: plastväska (PC-09), 2 Oz flaska kopplingsmedel (C-02G), två AA-batterier, instruktionsböcker och en sökare (10MHz om inget annat anges) samt en lemo till microdot kabel 6” (LM-06).

UPG-07
Innehåller alla funktioner som en UPG-07B plus Gain, differential, hastighetsläge och möjlighet att lagra och återkalla upp till 30 anpassade inställningar.

UPG -07DL
Innehåller alla funktioner som en UPG-07 plus dataloggning med upp till 100 000 tjockleks-avläsningar, B-scan, skyddande väska (PP-09) samt en USB-kabel.

UPG -07W
Inkluderar alla funktioner i en UPG-07 plus en live A-Scan för att justera förstärkningen (Gain), räckvidd, blanking, rättelse. Denna modell (Waveform) rekommenderas när du jobbar med svåra applikationer. OBS! Denna modell inkluderar inte datalogger.

UPG -07DLW
Alla funktioner från en UPG-07W dataloggning med upp till 100 000 tjockleksavläsningar,
B-Scan, skyddande väska (PP-09) samt USB-kabel.

UPG-07 Color modeller

UPG -07C
Instegsmodellen i UPG-07 Color-serien heter UPG-07C och är ett enkelt instrument där följande ingår: plastväska (PC-09), 2 Oz flaska kopplingsmedel (C-02G), två AA-batterier, instruktionsböcker och en sökare (10MHz om inget annat anges) samt en lemo till microdot kabel
6” (LM-06).

UPG -07CW
Inkluderar alla funktioner i en UPG-07C plus en Live A-Scan för att justera förstärkningen (Gain), räckvidd, blanking, rättelse. Denna modell (Waveform) rekommenderas när du jobbar med svåra applikationer.
OBS! Denna modell inkluderar inte Datalogger.

UPG -07DLC
Innehåller alla funktioner som en UPG-07C plus dataloggning med upp till 100 000 tjockleksavläsningar, B-Scan, skyddande väska (PP-09) samt en USB-kabel.

UPG -07DLCW
Alla funktioner från en UPG-07CW dataloggning med upp till 100 000 tjockleksavläsningar, B-Scan, skyddande väska (PP-09) samt USB-kabel.

Specifikationer för UPG-07

Mjukvaror till UPG-07

Alla UPG-07-alternativen kan fältuppgraderas direkt via knappsatsen på instrumentet, ingen dator krävs.
Fördelarna med fältuppgradering är:
- Man behöver aldrig oroa sig för driftstopp
- Ingen extra fraktkostnad
- Enkelt att hålla instrumentet aktuellt
- Enkel och snabb att utföra

Fältuppgraderingsalternativ för UPG-07-serien är:

B-Scan
Levereras som standard på UPG-07DL och UPG-07DLCW

Det här alternativet är endast tillgängligt i kombination med datalogger alternativet. Mjukvaran tillhandahåller en icke-kodad scanning (tidbas) eller ett tvärsnitt (från sidan) av den del som inspekteras. Bilden ovan visar den sidovy av ett steg block. Operatören kan bläddra där markören är efter en B-scan som genererats för att få tjocklekens värde i en viss punkt (0,100 ") som visas ovan.

Datalogger
Levereras som standard på UPG-07DL och UPG-07DLCW.
EHC-09 datalogger kan lagra upp till 100 000 mätvärden i den interna dataloggern som linjär, 2D, 3D eller panntub i alfanumerisk ordning eller 2600 vågformer (om tjockleksmätaren är utrustad med optionen A-Scan). Tjockleksvärdena tillsammans med i.d. information samt alla parametrar för instrumentet kan exporteras till Microsoft Excel via Data XL-gränssnittsprogrammet som medföljer alla tjockleksmätare.

A-Scan
En levande vågform (A-Scan) används för att verifiera att mätningen är stabil. Med A-Scan kan operatören justera förstärkningen, räckvidden, rättelsen och två former av blanking för att ställa in tjockleksmätaren att ignorera oönskat brus eller liknande problematik.

Till UPG-07 serien finns det en rad med olika tillbehör (se nedan). Dessa kan du läsa mer om på vår tillbehörssida.
- 5-stegs testblock
- Skyddsväska
- UPG-07 Transportväska
- Kablar
- Couplants
- Pedal
- AC