sidhuvud-mobil

Agilent GC Liner, Septa, Konor

Scantec erbjuder original liners, konor, septa med mera för Agilent GC-instrument.

Crosslab är Agilents produktlinje för andra instrumentmärken som Perkin Elmer, Bruker (Varian), Shimadzu med flera.

Inlet Septa

Agilent har ett komplett utbud av septa i olika storlekar som passar de flesta gaskromatografer.

Septats maxtemperatur bör överstiga injektortemperaturen. Välj ett högpresterande septa för att minimera blödning. Ett septa ska vara mjukt och lätt att penetrera med nålen, samtidigt som det ska återförsluta sig när sprutan dras ut. Ett mjukt septa innebär färre böjda nålar och medföljande driftstopp.

Agilents septa har olika temperaturtålighet beroende på olika applikationer. De levereras individuellt förpackade för högsta renhet. Byt regelbundet och förvissa dig om att ha skarpa nålspetsar.

"Non-stick" Advanced Green Septa, 11mm diameter
För injektioner upp till 350°C. Samtliga Agilents ”Non-stick” septa är behandlade med plasma vilket förhindrar septat att fastna i injektorn.  Lämnar heller inte partiklar kvar i injektorn.

Samtliga septa är batch-testade och finns för olika applikationer beroende på temperatur. Med stansat hål som underlättar nålens genomföring av provet vidare ner till linern. Septat sluter snabbt tätt efter injektion och har lång livslängd. Levereras i pack om 50, 100 eller 400st.

"Non-stick" Bleed and Temperature Optimized (BTO) Septa,
11mm diameter

BTO septa rekommenderas för injektioner vid temperaturer upp till 400°C och med fördel för spåranalyser. Ett utmärkt val för applikationer med lågblödande kolonner och med MS-detektion. Samtliga Agilents ”Non-stick” septa är behandlade med plasma vilket förhindrar att septat fastnar i injektorn och att partiklar släpper från septat.

Samtliga septa är batch-testade och finns för olika applikationer beroende på temperatur. Med stansat hål som underlättar nålens genomföring av provet vidare ner till linern. Septat sluter snabbt tätt efter injektion och har lång livslängd. Levereras i pack om 50, 100 eller 400st.

"Non-stick" Long Life Septa
Septa med lång livslängd som föredragsvis används till autosamplers. Mjukt och följsamt material som är skonsamt mot autosampler-nålen. För injektioner upp till 350°C. Klarar upp till 400 injektioner per septa. Samtliga Agilents ”Non-stick” septa är behandlade med plasma vilket förhindrar att septat fastnar i injektorn och att partiklar släpper från septat.

Samtliga septa är batch-testade och finns för olika applikationer beroende på temperatur. Med stansat hål som underlättar nålens genomföring av provet vidare ner till linern. Levereras i pack om 50 eller 100st.

Merlin Microseal Inlet Septa
Lågblödande septa med en längre livslängd än generella septa (klarar mer än 2000 injektioner). För split/splitless injektioner och SPME. För nålar med 23 Gauge och med ett temperaturspektra från 50 - 400°C. Finns även för GC från Bruker/Varian.

Inlet Liners

Inlet liners finns i olika utförande och funktioner för att provet snabbt skall förångas vidare till kolonnen. Samtliga Agilents liners är individuellt förpackade för att bibehålla sin renhet. På varje liner finns artikelnummer och lot-nummer för enklare identifiering och spårbarhet.

Ultra Inert (UI) Liners
Agilents UI-liners är tillverkade och certifierade med tester som upprätthåller reproducerbarhet genom en sekvens av injektioner. För provanalyser med hög koncentration eller för spåranalyser.

De levereras i en förpackning som gör att du inte behöver vidröra linern. Den inerta o-ringen är redan monterad på linern för att motverka kontaminering.

Finns med eller utan glasull eller med sintrad glasfritt samt med eller utan avsmalning (tapered).

Standard Deaktiverade Liners
Med snäva toleranser för ytter- och innerdiameter, längd och höjd och även för positioneringen av glasullen på de liners som har detta, för optimalt utförande och pålitlig reproducerbarhet. Används för split och splitless injektioner, finns med eller utan glasull.

Liner o-ring, "Non-stick" (4.5188-5365), beställs separat.

Split Liners för GC
Vid split-injektioner använder man ett högre gasflöde under en bestämd tid. Den största delen av provet ventileras bort och endast en mindre del av provet flödar vidare ner till GC-kolonnen.

Finns med glasull, sintrad frit, med eller utan avsmalning (tapered).

Splitless Liners för GC
Vid splitlessinjektioner är ventilationen stängd och provet kan bara passera ut till GC-kolonnen.

Finns med glasull, sintrad frit, med eller utan avsmalning (tapered).

Split/Splitless Inlet Gold Seals

Agilent Ultra Inert Gold Plated Seals tätar mellan liner och kolonn i injektorn och förhindrar gasläckage i flödet från linern till kolonnen vid split/splitless injektioner. Även mycket små läckor i injektorn kan minska känsligheten och orsaka dålig ”signal to noice”, ökad blödning och kort livslängd för kolonnen.

Agilent Ultra Inert Gold Plated Seals är tillverkade med en patenterad ”molding” teknik som eliminerar små läckor som normalt genereras vid tillverkningsprocessen. Tätningsbrickan är därefter polerad och pläterad med guld för att få en jämn och slät yta. För att motverka förlust av aktiva ämnen på grund av adsorption eller nedbrytning behandlas Gold Plated Seals med Agilents ultrainerta kemiska deaktivering.

Den guldpläterade förseglingen och den ultrainerta deaktiveringsprocessen ger en inert, slät och jämn yta som motverkar adsorption eller nedbrytning av dina analyter. Agilent Ultra Inert Gold Plated Seals levereras tillsammans med Inlet Seal Washer som bör bytas samtidigt.

Agilent Self Tightening Column Nut

Agilent Self Tightening Column Nuts har en unik design där man utan verktyg, för hand (fingertight) monterar GC-kolonnen. Self Tightening Nut finns för både injektor och detektor och är speciellt lämpad för syrekänsliga detektorer såsom MSD och ECD.

Med en intern fjädring i kopplingen i kombination med korta konor i vespel/grafit får man täta, stabila anslutningar utan att man behöver efterdra. Kopplingen ger mindre blödning samt bättre känslighet och livslängd.
Unik design med en mutter som håller kolonnen på plats under installationen.

Konor

Agilent har ett omfattande urval av konor (ferruler) tillverkade i olika material för en läckagefri anslutning mellan injektor och kolonn och från kolonn till detektor. Välj mellan olika material beroende på temperatur och användningsområde. För optimalt utförande bör man byta kona varje gång som man byter eller lösgör kolonnen.

Grafit
För temperaturer upp till 450°C, för FID och NPD. Grafit är ett mjukt och följsamt material som tätar och fäster kapillärkolonner. Rekommenderas inte för MS eller för syrekänsliga detektorer, inte heller ihop med Self Tightening Nut.

Passar de flesta kolonnfabrikaten såsom DB, HP, CP, VF och Select. Konorna är 3mm långa och finns för kolonner med innerdiametrar från 0.025mm upp till 0.53mm.

Grafit/Vespel (15%/85%)
För temperaturer upp till 350°C, rekommenderas även för MS och syrekänsliga detektorer. Grafit/Vespel är det mest använda materialet för kapillärkolonner.

Passar de flesta kolonnfabrikaten såsom DB, HP, CP, VF och Select. Finns för kolonner med innerdiametrar från 0.025mm upp till 0.53mm. Graphite/Vespel-konor finns i både korta (3mm) och långa (3.6mm) utföranden, korta för injektorn och långa till MSD. Grafit/Vespel är det bästa valet ihop med Self Tightening Column Nuts.

Vespel
För temperaturer upp till 280°C . Ett robust och tåligt material som kan återanvändas många gånger. Ett lämpligt val vid anslutningar av metall och glaskapillärer.

Passar de flesta kolonnfabrikaten såsom DB, HP, CP, VF och Select. Konorna är 3mm långa och finns för kolonner med innerdiametrar från 0.025mm upp till 0.53mm.

Agilent UltiMetal Plus Flexible Metal Ferrules
Agilents UltiMetal-konor är tillverkade i metall och behandlade med Agilents patenterade UltiMetal deaktivering för att undvika aktivitet i systemet. UltiMetal Plus Flexible konor ger mycket täta och robusta kolonnanslutningar även vid höga temperaturer under längre tidsperioder.

Individuellt förpackade så att man inte vidrör konan vid montering. Konerna är kodade i olika färger och utformning för enkel identifiering av innerdiameter.

Till GC-inlets och detektorer (ej MSD) ihop med Deep Well Column Nut, 4.05921-21170, och ihop med 4.G2855-20555 till MSD.

Agilent Gold-plated Flexible Metal Ferrules
Agilents nya Gold-plated Flexible Metal Ferrules för CFT-enheter (Capillary Flow Technology) såsom vid backflush, split, retentionsgap, GC till GC och Deans Switch. Den mjuka guldpläteringen fyller ut små gropigheter och ojämnheter vilket ger inerta och täta kopplingar.

Levereras i ”touchless” förpackning för montering utan risk för kontamination. Agilent Gold-plated Flexible Metal Ferrules behöver inte efterdras och har snäva toleranser.

SilTite
SilTite-konor är gjorda av rostfritt stål. Dessa konor behöver inte efterdras som grafit- och vespelkonorna. Det finns heller ingen risk för kontaminering från vespel eller grafit. Eftersom dessa konor ger väldigt täta anslutningar, så passar de mycket bra till GC/MS-applikationer.

Ultimate Plus Deactivated Fused Silica

Ultimate Plus Deactivated Fused Silica-kapillärer genomgår Agilents deaktiveringsprocess för att ge en så inert yta som möjligt för minimal interaktion med analyter.

Ultimate Plus Fused Silica används som retentionsgap, ”transfer lines” och förkolonner ihop med Agilents ultrainerta GC-kolonner.

Finns med innerdiametrar från 0,12mm upp till 0,53mm och i längderna 5, 6, 10 och 30 meter.

Agilent Universal FID/NPD Jet

Agilent Universal Jets har ett utförande som underlättar installering av GC-kolonner. Den större och vidare öppningen motverkar eventuella skador på kolonnänden vid montering. Ett kortare skaft och ingraverad storlek för rätt kolonn-ID.

3 olika Jets (0,011”, 0,018” och 0,030”) att välja på för FID beroende på kolonnens innerdiameter och endast en för NPD. Kompatibel med 5890, 6890, 7890 och 8890.