Meny
Summa varor
0,00 kr

LIBS-instrument

Z bygger på en väletablerad teknik som kallas LIBS (Laser Induced Breakdown Spectroscopy) eller LIBZ som SciAps själva kallar det. LIBS-tekniken har funnits länge, men först nu på senare tid i portabelt utförande. Med LIBS skjuts korta laserpulser mot ett prov, och vid upphettningen förångas material från provet och det skapas ett plasma som avger ljus vid olika karaktäristiska våglängder för ingående grundämnen. Spektrometern mäter intensiteter vid dessa karakteristiska våglängder och processorn beräknar koncentrationer baserat på kalibrering med referensprover.

Med sin snabbhet och säkerhet finns det många applikationer för LIBS, till exempel:

PMI/QA/QC - Snabb, enkel och nästan oförstörande provning och identifiering av material. Instrumentet jämför resultatet mot ett inbyggt bibliotek på över 400 standardlegeringar. Biblioteket kan även utökas med egna legeringar i användarbibliotek.

Metallåtervinning - LIBS används för att kontrollera innehållet i metallskrot. Efter bara några sekunder identifierar instrumentet alla legeringar.

Gruvindustri - Snabbt, enkelt och tidseffektivt screeningverktyg vid gruvexploatering. LIBS-instrumentet används runt om i världen för att mäta på borrkärnor och markprover på jakt efter olika grundämnen att bryta.

Vi hjälper dig gärna!

Erik Bosvik
Säljare
Joakim Gustafsson
Säljare