sidhuvud-mobil

HPLC- och UHPLC-kolonner

Hichrom grundades 1978 och har sedan dess tillverkat och packat HPLC-kolonner av hög kvalitet med ett stort antal kolonnmaterial, till exempel ACE, Ultrasphere, Partisil, Partisphere och HiChrom-kolonnerna. Andra märken de har lång erfarenhet av att packa är Nucleosil, Lichrosorb och Lichrospher.

Baserat i Storbritannien är Hichrom en ledande europeisk tillverkare och distributör av UHPLC- och HPLC- kolonner, förbrukningsmaterial och media, med tillverkningsanläggningar som är ackrediterade till både ISO9001 (kvalitet) och ISO14001 (miljö) standarder.

I maj 2016 förvärvade Hichrom Limited rättigheterna för tillverkningen av Vydac®, Alltima®, Alltima® HP, Prevail™, Apollo™, Allsep®, Apex™ och Genesis™ analytiska HPLC-kolonner från Grace.

Tillverkningen av dessa kolonner sker utefter samma tillverkningsprotokoll och identiska specifikationer som tidigare använts av Grace / Alltech. Artikelnummer kvarstår också opåverkade av förvärvet.
Enligt villkoren för förvärvet är det fullständiga sortimentet av dessa produkter exklusivt tillgängligt från Hichrom och deras globala distributörsnätverk, och är inte längre tillgängliga direkt från Grace.