sidhuvud-mobil

Multigasdetektorer

Scantec säljer gasvarnare från Honeywell som är världsledande på portabel samt trådlös gasvarning. 

Kompakta och användarvänliga instrument du och dina kollegor kan lita på.
Perfekt för slutna utrymmen, läckdetektering och personligt skydd.

Med en kombination av flera olika sensorer skyddas användaren mot flera hot samtidigt.

Den vanligaste konfigurationen av en flergasvarnare är kolmonoxid (CO), svavelväte (H2S), LEL (lägsta explosionsnivå) och syre (O2). Men många av dagens instrument kan utrustas med fler och mer avancerade sensorer såsom PID, NDIR eller Gammadetektor.


Mattias Arvidsson
Säljare / Support
Tel: 031 336 90 06
E-post Mattias

BW Flex


BW Flex har en stor högupplöst display med avläsningar på ett stort antal språk.
Viktig säkerhetsinformation förmedlas tydligt och effektivt, vilket möjliggör snabbare beslutsfattande för att skydda liv i farliga miljöer.


INTELLIGENTA SENSORER FÖR ÖKAD SÄKERHET OCH DRIFTTID
Honeywell BW™ Flex innehåller intelligenta sensorer från i-serien som övervakar och ger avancerad prediktiv kalibrering, underhåll och information om uttjänt livslängd i realtid. 

Finns med ett stort urval av sensorer

BW Icon+


Honeywell BW™ Icon+ har fått sitt namn på grund av att den är först i branschen med att visa enkla ikoner för gasnivåer och enhetens status. Det innebär inga gasvärden i realtid som användaren måste tolka och ingen tidskrävande utbildning.
När det finns ett gaslarm lyser istället klockikonen på displayen, tillsammans med en indikator bredvid den sensor som är i larmtillstånd, så att personalen snabbt kan utrymma området.

Batteritid: 2 månader (8 timmar per dag i rumstemperatur med NDIR CH4-sensor).
Ingen daglig laddning, inga oväntade driftstopp.
 

BW MicroClip-serien

 • Liten och kompakt storlek
 • enkel att använda 
 • otroligt pålitlig
 • låg kostnad


Inte undra på att Honeywell BW MicroClip-serien är världens mest populära multigasdetektor.

Nu med en ny syresensor som har en förväntad livslängd på 5 år (Garanti 3 år).

Batteritid upp till 18 timmar.

MultiRAE-familjenMultiRAE Pro, MultiRAE och MultiRAE Lite är flergasvarnare för upp till 6 sensorer. MultiRAE familjen erbjuder ett stort urval av utbytbara elektrokemiska sensorer, LEL, infraröd-, Gamma och PID-sensor för att skydda användaren från ett brett register av giftiga och brandfarliga gaser, syrefattig miljö samt gammastrålning.
 

PID-sensorn finns i tre olika varianter.
 • 10,6eV 10ppb-2000ppm
 • 10,6eV 0,1-5000ppm,
 • 9,8eV 1-1000ppm.

MultiRAE har en inbyggd kraftig membranpump vilket ger snabba resultat samt möjlighet att ansluta slang vid mätning i slutna utrymmen eller liknande.
MultiRAE Lite kan beställas som diffusionsmodell.
 
Unik Trådlös Integrering

MultiRAE Pro kan beställas trådlös vilket ger möjlighet att integrera instrumentet i olika trådlösa gasvarningssystem från RAE Systems. MultiRAE Pro skickar kontinuerligt mätresultat och eventuella gaslarm till ledningscentralen eller kontrollrummet.
En central övervakning av personburna gasvarnare ger en utökad säkerhet för användaren samt en unik överblick för t.ex. en räddningsledare eller säkerhetsansvarig personal.

BW Ultra


Den nyaste multigasdetektorn för fem gaser från Honeywell.

Honeywell BW Ultra är specifikt utvecklad för att mäta före och efter inträde samt bevaka arbete i slutna utrymmen.

Instrumentet mäter kontinuerligt de fyra standard gaserna som krävs vid bevakning av slutna utrymmen.
För ytterligare säkerhet så kan du lägga till en valbar femte sensor t.ex. PID för flyktiga kolväten.

MicroRAE

MicroRAEFlergasvarnare för upp till 4 st sensorer.

MicroRAE kan konfigureras med 1-4 sensorer.

 • O2 - Syre
 • LEL - Lägsta explosions nivå
 • H2S - Svavelväte
 • CO - Kolmonoxid
 • HCN - Vätecyanid

Man Down Alarm
MicroRAE är trådlös med både Bluetooth, MESH(868MHz) och Wifi alternativ vilket ger möjlighet att integrera instrumentet i olika trådlösa gasvarningssystem från RAE Systems. Instrumentet har även en inbyggd GPS.
Automatisk kalibrering med AutoRAE 2. Med en Safety Communicator (smartphone) kan du övervaka personer som utför ensamarbete.

MultiRAE Benzene


MultiRAE Benzene är den enda flergasvarnaren som har 6 sensorer med PID samt bensen-specifik mätning.
MultiRAE Benzene kombinerar förmågan att göra snabba bensen-specifika mätningar och har alla fördelarna som en mångsidig flergasvarnare. Den har ca 20 intelligenta utbytbara sensoralternativ. Dess extra trådlösa kapacitet förbättrar säkerheten genom att erbjuda realtidstillgång till instrumentavläsningar och larmstatus från vilken plats som helst. Detta ger en bättre situationsmedvetenhet och snabbare incidenthantering. MultiRAE Benzenes unika egenskaper gör det till ett idealiskt instrument för industriella applikationer som inträdesprov i slutna utrymmen under anläggningsunderhåll, personligt skydd eller för att söka efter läckage.
 
Instrumentet har en 9,8eV PID-sensor och ett mätområde på 0,1 ppm-2000ppm.
 
MultiRAE Benzene har en inbyggd kraftig membranpump vilket ger snabba resultat samt möjlighet att ansluta slang vid mätning i slutna utrymmen eller liknande.

AutoRAE 2Automatisk station för funktionstest (Bump) och kalibrering av MultiRAE familjen, QRAE3, MiniRAE samt hela serien av ToxiRAE Pro.

AutoRAE 2 är ett flexibelt system där man kan ansluta upp till 10 olika instrument.  

Kalibrering eller bumptest startas med en knapptryckning. Om inte bumptest blir godkännt hoppar stationen automatiskt över och utför en kalibrering.

QRAE 3Flergasvarnare för upp till 4 st sensorer.

QRAE 3 kan beställas som diffusionsmodell eller med en inbyggd membranpump. Pumpen ger snabbare gaslarm samt möjlighet till att ansluta en mätsond för inträdesprov i t.ex. slutna utrymmen. 

QRAE 3 kan konfigureras med 1-4 sensorer.

 • H2S - Svavelväte
 • O2 - Syre
 • LEL - Lägsta explosions nivå
 • CO - Kolmonoxid
 • SO2 - Svaveldioxid
 • HCN - vätecyanid


QRAE 3 kan beställas trådlös vilket ger möjlighet att integrera instrumentet i olika trådlösa gasvarningssystem från RAE Systems. QRAE3 kan även beställas i ett RDK (Rapid deployment kit) där 4st QRAE3 samt en EchoView Host ingår. För mer information se Trådlös gasvarning

Automatisk kalibrering med AutoRAE 2
som är ett flexibelt system där man kan ansluta upp till 10 olika instrument.  

Kalibrering eller bumptest startas med en knapptryckning. Om inte bumptest blir godkännt hoppar staionen automatiskt över och utför en kalibrering.