sidhuvud-mobil

Vici Jour – Kopplingar, Konor & Brickor, Lågtryck

VICI Jour har två stycken olika kopplingstyper för låga tryck. För både flänsade rörändar där det finns olika utföranden på konan och för icke flänsade rörändar där konan monteras med den flata sidan framåt och den koniska sidan in mot kopplingen.Jan Nilsson
Säljare / Support
031 336 90 14
E-post Jan​​​​​​​

PPS-koppling med Hex-Head

Kopplingar i PPS (Polyphenylene sulphide) som är ett ekonomiskt alternativ till PEEK. Ett inert och robust material.
Med gäng-typ 1/4”-28 och för rör med antingen 1/16” eller 1/8” ytterdiameter.

Kopplingarna finns i tre olika utföranden beroende på vilken kona som man monterar. Både kopplingar och konor levereras i pack om 10st.

1. Med ”collapsible” kona som trycks ihop och nyper fast röret vid montering. Konorna beställs separat. Konorna är tillverkade av antingen PEEK eller PCTFE (Kel-F).

2. Koppling med omvänd kona för icke flänsade rör. Konorna består av ETFE och kan beställas för rör med ytterdiametrarna 1.0mm, 2.0mm, 3.0mm, 1/32”, 1/16” och 1/8”.

3. Koppling för flänsade rör. Kompletteras med bricka (washer) i polypropylen. För rör med antingen 1/16” eller 1/8” ytterdiameter.
 

Fingertight PEEK-koppling

PEEK koppling med 1/4"-28 gänga för rör med antingen 1/16” eller 1/8” ytterdiameter. Kompletteras med omvänd kona i ETFE.

Färgkodad, fingertight koppling (icke flänsad)

Koppling i polyacetal som är ett mer ekonomiskt alternativ till PEEK. För gäng-typ 1/4”-28 och för rör med antingen 1/16” eller 1/8” ytterdiameter. Konor i ETFE beställs separat. Finns i sex olika färger.

Fägkodad, fingertight koppling (flänsad)

Kopplingar i glasfiberförstärkt polypropylen som är för flänsade rör med antingen 1/16” eller 1/8” ytterdiameter. Beställ washer (bricka) i polypropylen separat. Finns i sex olika färger.