sidhuvud-mobil

Förslutning av plattor

För att säkra era prover under tiden de hanteras i plattformatet används förseglingsfilm med tejp, värmefilm, värmefolie eller tätningsmattor i olika material lämpliga för exempelvis ELISA, PCR, kylförvaring och allmän inkubation. Tätningsmattor minimerar avdunstning och eliminerar korskontaminering.

Faktorer som plattform, material och olika andra fysiska egenskaper påverkar tätningskvaliteten och valet av produkt för förslutning.

Polypropylenplattor med upphöjning runt varje brunn ger vanligtvis bäst resultat vid värmeförsegling. PCR-plattor utan krage kräver specifik adapter. Folie och film för värmeförsegling finns i noggrant testade material som är lämpliga för peeling, piercing, lagring, transport och tillfällig eller långsiktig försegling. Undvik akrylplattor för värmeförsegling, använd Adhesive Seals med tejp för tätning av dessa.Ulrika Ekbladh
Säljare / Support
031 336 90 02
E-post UlrikaMattias Arvidsson
Säljare / Support
031 336 90 06
E-post Mattias

Ultraseal Pro

Ultraseal Pro är en helautomatisk värmeförseglare för film och folie till mikroplattor. Den är designad för att enkelt säkerställa en tät försegling för prover som ska förvaras eller transporteras. Ultraseal Pro har en kompakt utformning och placeras enkelt på labbänken. Den förseglar upp till 6 plattor per minut och har inbyggda sensorer som kontrollerar en tät förslutning. Justerbara och lösenordsskyddade program för att säkra en konsekvent tätning.

Funktion för gas-purge för att byta luft mot vald gas mellan prov och försegling.

Kompatibel med plattor enligt ANSI-standard och lämplig för plattor i polypropylen, polyeten, polystyren, polykarbonat och cyclin olefin copolymer (COC). Den förseglar 24-, 48-, 96- och 384-hålsplattor och är idealisk för PCR, qPCR och andra analyser och förvaringsbaserade applikationer.

Till Ultraseal Pro har Porvair ett brett utbud innehållande optisk klar film, film för förvaring vid låga temperaturer, permeabel film och folie som är lämpliga för laboratorier, cellodling, hög- och lågtempererad förvaring och vid transport, se nedan.

Ultraseal Lite

Porvair Sciences Ultraseal ™ Lite är en liten, enkel och halvautomatisk värmeförseglare för försegling av alla vanliga typer av standard (SBS) mikroplattor i polypropylen, polyeten- och polystyren med förseglingsfilm eller aluminiumfolie.

Den är kompakt (lab-bänksmodell) och användarvänlig, helt elektriskt utan behov av tryckluft eller gastillförsel.

Kan täta upp till 6 plattor per minut i alla höjder från 9 - 48 mm. Intuitivt utformad för automatisk justering beroende på mikroplattans höjd, vilket eliminerar behovet av distansbrickor under plattorna.

Ultrasel Lite har ett temperaturintervall från rumstemperatur upp till 200ºC.

För tätning av PCR-plattor (no-skirt eller half-skirt); en adapter krävs för plattor vars brunnsbottnar sticker ut ned förbi kanten (skirt) på plattan.

Försegling:
Förskurna ark av ytmodifierad aluminium eller plastfilm (~78mm x 128mm) placeras ovanpå plattan som ska förseglas och enheten stängs för att initiera förseglingsprogrammet. På under 10 sekunder förseglas plattan, matas ut automatiskt och är redo för vidare applikation, transport och/eller förvaring.

Smidig drift:
Konstant tid och tryck är nyckeln till att uppnå konsekvent och tät försegling varje gång. Med kontrollpekskärmen ändras och programmeras enkelt de värme- och tidsbaserade variablerna för att optimera kvaliteten, styrkan och förseglingsintegriteten.

Mat Capper Mattförslutare

Mat Capper

Mat Capper - förenklar användandet av förslutningsmattor. Fungerar både för Low profile och Deep Well-plattor. Kompakt och lätt att använda, förberedd för att kunna spännas fast i bänk.

Välj typ av förslutning, matta eller film i plast eller aluminium, enligt listan nedan:

Självhäftande film för försegling av plattor:

Adhesive Sealing Films and Foils

Till Ultraseal Pro och Ultraseal Lite finns ett brett utbud innehållande optisk klar film, film för förvaring vid låga temperaturer, permeabel film och folie:

Heat sealing films and foils Ultraseal LITE