sidhuvud-mobil

Förslutning av plattor

För att säkra era prover under tiden de hanteras i plattformatet används förseglingsfilm med tejp, värmefilm, värmefolie eller tätningsmattor i olika material lämpliga för exempelvis ELISA, PCR, kylförvaring och allmän inkubation. Tätningsmattor minimerar avdunstning och eliminerar korskontaminering.

Faktorer som plattform, material och olika andra fysiska egenskaper påverkar tätningskvaliteten och valet av produkt för förslutning.

Polypropylenplattor med upphöjning runt varje brunn ger vanligtvis bäst resultat vid värmeförsegling. PCR-plattor utan krage kräver specifik adapter. Folie och film för värmeförsegling finns i noggrant testade material som är lämpliga för peeling, piercing, lagring, transport och tillfällig eller långsiktig försegling. Undvik akrylplattor för värmeförsegling, använd Adhesive Seals med tejp för tätning av dessa.Ulrika Frick
Säljare / Support
031 336 90 02
E-post UlrikaMattias Arvidsson
Säljare / Support
031 336 90 06
E-post Mattias

Ultraseal Pro

Ultraseal Pro är en helautomatisk värmeförseglare för film och folie till mikroplattor. Den är designad för att enkelt säkerställa en tät försegling för prover som ska förvaras eller transporteras. Ultraseal Pro har en kompakt utformning och placeras enkelt på labbänken. Den förseglar upp till 6 plattor per minut och har inbyggda sensorer som kontrollerar en tät förslutning. Justerbara och lösenordsskyddade program för att säkra en konsekvent tätning.

Funktion för gas-purge för att byta luft mot vald gas mellan prov och försegling.

Kompatibel med plattor enligt ANSI-standard och lämplig för plattor i polypropylen, polyeten, polystyren, polykarbonat och cyclin olefin copolymer (COC). Den förseglar 24-, 48-, 96- och 384-hålsplattor och är idealisk för PCR, qPCR och andra analyser och förvaringsbaserade applikationer.

Till Ultraseal Pro har Porvair ett brett utbud innehållande optisk klar film, film för förvaring vid låga temperaturer, permeabel film och folie som är lämpliga för laboratorier, cellodling, hög- och lågtempererad förvaring och vid transport. Läs mer här

MiniSeal II

MiniSeal II filmförseglare

Halvautomatisk värmeförsegling av plattor med folie eller värmefilm.

Tätar alla former av plattor (PCR, filterplattor, standard mikrotiter- och deep well-plattor) med höjd från 9 till 48 mm. Kräver inte tryckluft. Levereras med två adapters för mikrotiter-, deep well- och PCR-plattor. Det ingår också en mässingsvikt som säkerställer att värmefilmen respektive folien behåller sin form under värmeförseglingen.

Mat Capper Mattförslutare

Mat Capper

Mat Capper - förenklar användandet av förslutningsmattor. Fungerar både för Low profile och Deep Well-plattor. Kompakt och lätt att använda, förberedd för att kunna spännas fast i bänk.

AutoCapper Mattförslutare

AutoCapper mattförslutare

Autocapper är framtagen för att göra försegling av plattor och rörställ enkelt. Placera ditt rack eller din platta med tillhörande matta i facket och skjut in i maskinen. Autocappern applicerar ett reproducerbart och jämnt tryck varje gång och säkrar på så vis att mattan försluter varje rör eller brunn.

Välj typ av förslutning, matta eller film i plast eller aluminium, enligt listan nedan:

Till Ultraseal Pro finns ett brett utbud innehållande optisk klar film, film för förvaring vid låga temperaturer, permeabel film och folie: