sidhuvud-mobil

Peristaltiska Pumpar

Pumpverkan hos peristaltiska pumpar baseras på principen om peristaltik. Genom att elastisk slang pressas av roterande rullar mot väggen i ett cirkulärt pumphuvud genereras en tryckvariation. Rullarna kommer i direkt kontakt med slangens ytterväggar, medan den pumpade vätskan endast har kontakt med slangens innerväggar. Det är elasticiteten som gör det möjligt för slangen att återta de ursprungliga måtten vilket ger sugkapaciteten i en pulserande rytm.

Pumpens flöde är proportionellt mot hastigheten, vilket gör den lämplig för dosering. Peristaltiska pumpar finns i både stora och små modeller som används för låga flöden i laboratorier till höga flöden i gruvtillämpningar.
 
Aalborgs peristaltiska pumpar, modellbeteckningarna TPT-, TPU- och TPV, är konstruerade för säkerhet och lång slanglivslängd. De är ekonomiska, lätta att applicera slangen i, robusta och kompakta. De är utformade för användning med vätskor med mycket olika viskositet och är lämpliga för laboratorie-, bearbetnings- och OEM-applikationer, inklusive bränsle med rätt slang.

KatalogMattias Arvidsson
Säljare / Support
031 336 90 06
E-post Mattias​​​​​​​Jan Nilsson
Säljare / Support
031 336 90 14
E-post Jan

TPT – För mycket låga flödeshastigheter, 4 rullar, fast varvtal

TPT-modellerna är designade för pålitlig och säker pumpning av vätskor vid fast varvtal för mycket låga flödeshastigheter. TPT-pumparna har 4 rullar och två justerskruvar som gör det enkelt att montera slang och för att justera rullarnas tryck mot väggen i pumphuvudet, vilket säkerställer att slangen tätar mot pumpväggen och förlänger slangens livslängd. TPT-pumparna är CE-certifierade.

  • Flöden från 1.90 mL/min till 25 mL/min, beroende på pumpslangens innerdiameter
  • För slang med 1/32" väggtjocklek

TPU – För antingen fast eller justerbart varvtal, 4 rullar eller 10 rullar

TPU-pumparna har fyra (TPU1) eller tio rullar (TPU2, för att minimera pulsering) och är konstruerade för säkerhet och lång slanglivslängd. De är ekonomiska, lätta att montera ny slang på, robusta och kompakta. Rullarna är tillverkade i rostfritt stål och trycket mot väggen i pumphuvudet kan justeras för att säkerställa att slangen tätar mot pumpväggen och för att förlänga slangens livslängd.

TPU-pumparna har reglage på frontpanelen och handtag. De rörliga handtagen är praktiska för att bära och vinkla pumpen och göra reglagen mer användbara.

TPU-pumparna finns för antingen fast eller justerbart varvtal, fjärrstartalternativ och timerfunktion finns också tillgängligt. TPU-pumparna är CE-certifierade (utom TPUFX).

  • Modeller med fast varvtal för 3, 10, 20, 30, 40 alternativt 50 varv/min
  • En modell med justerbart varvtal från 10 till 60 varv / min
  • För slang med 1/16" väggtjocklek
  • Flöden från ungefär 5 – 450 mL/min beroende på pumpslangens innerdiameter

TPV – för höga flöden, justerbart varvtal och 3 rullar

TPV-pumpar har rullar i rostfritt stål, men saknar justeringsmöjlighet av rullarnas tryck mot pumpväggarna. De har reglage på frontpanelen och handtag. De rörliga handtagen är praktiska för att bära och vinkla pumpen och göra reglagen mer användbara.

TPV-pumparna har justerbart varvtal, fjärrstartalternativ och timerfunktion finns också tillgängligt. TPV-pumparna är CE-certifierade.

  • Justerbart varvtal från 50 till 350 varv / min
  • För slang med 1/16" väggtjocklek
  • TPV1 för ungefär 300 – 5500 mL/min beroende på pumpslangens innerdiameter
  • TPV2 för ungefär 1000 – 7500 mL/min beroende på pumpslangens innerdiameter