sidhuvud-mobil

Serie X

SciAps presenterar en ny generation av röntgenanalysatorer med en exceptionell hastighet som minimerar testtiden och maximerar produktiviteten. Serie X är mycket väl ergonomiskt utformad med en vikt på knappt 1.5kg, den är liten och välbalanserad samt har en stor, tydlig, lättavläst touch-display för alla ljusförhållanden. Operativsystemet är baserat på Googles Android, med appdrivna smarta lösningar, precis som den senaste generationens smartphones. Serie X är utrustad med kamera, WiFi, GPS och Bluetooth.

Tekniken bakom
Den unika sensorgeometrin och den senaste detektions- och processorteknologin resulterar i en XRF som arbetar med hög "count rate" och upplösning vilket ger blixtsnabba resultat och hög precision. Till exempel kan 90% av alla legeringar identifieras inom en sekund. Med undantag för aluminiumlegeringar kräver inget test mer än tre sekunders mättid, och även för Al-legeringar är X den snabbaste XRF:en.

Egenskaper
X analyserar alla typer av legeringar, de 31 vanligaste grundämnena är förinstallerade. Men användaren kan enkelt lägga till nya grundämnen med tillhörande programvara eller via empiriska kalibreringar om så önskas.

Trött på döda detektorer?
X har branschens enda dubbla skydd för instrumentets detektor. En unik höghastighetsslutare som endast öppnas under mätning, i kombination med ett kolfiberskyddsnät monterad på SDD, ger ett säkert skydd mot risken att förstöra detektorn.

Ultimat kompatibilitet
SciAps X och Z använder samma mjukvaruplattform, operativsystem (Android App-baserat) och har samma användargränssnitt. X- och Z använder även samma batteri, laddare och andra tillbehör.

Datablad

Förinstallerade grundämnen:
Mg, Al, Si, S, P, Ti, V, Mn, Cr, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, As, Se, Zr, Nb (Cb), Mo, Pd, Ag, Cd, Sn, Sb , W, Ta, Hf, Re, Au, Pb, Bi.

Applikationer
Skrot/Legeringar - PMI - Gruvindustri - Miljöapplikationer/Markundersökningar - m.fl

X500 display

X har en stor, tydlig, lättavläst touch-display för alla ljusförhållanden. Operativsystemet är baserat på Googles Android, med appdrivna smarta lösningar, precis som den senaste generationens smartphones.

X500

X är mycket väl ergonomiskt utformad med en vikt på knappt 1.5kg, den är liten och välbalanserad med ett ergonomiskt grepp som möjliggör mätning hela dagen utan att bli trött i arm/hand.

X och Z

SciAps X och Z använder samma mjukvaruplattform, operativsystem (Android App-baserad) och har samma användargränssnitt. X och Z använder även samma batteri, samma laddare och andra tillbehör.Joakim Gustafsson
Säljare - Miljöapplikationer
031 336 90 07
E-post


 

Erik Bosvik
Säljare - PMI, Skrot, Industri
031 336 90 09
E-post