Agilent Technologies - Standarder för Livsmedelsanalyser
Ultra Scientific, numera en del av Agilent Technologies, erbjuder ett brett sortiment, kvalitetscertifierade referensmaterial såsom lipider, allergener, bekämpningsmedelsrester och läkemedelsrester mm.
Lipider
Agilent erbjuder ett brett spektrum av lipider, och fettsyrastandarder inklusive fettsyrametylestrar (FAME) och fettalkoholer samt fettsyra- och metylester-kit i en mängd olika blandningar.
Noggrann kalibrering är avgörande för kvaliteten och trovärdigheten vid FAME-analys. Agilents FAME-standarder är tillverkade med högsta certifieringar och kvalitet för att maximera instrumentens prestanda och produktivitet.
Varje standard innehåller ett Certificate of Analysis (CoA) som bekräftar ISO-överensstämmelse, faktiska koncentrationsvärden, mätosäkerhet samt NIST- och ERM-spårbarhet.
>> Pesticide, PAH and Lipid Standards.pdf
Pesticider
För att minimera miljöriskerna och förbättra hälsa och miljö analyseras livsmedels- och miljöprover för flertalet olika pesticider och deras metaboliter.
Agilent erbjuder CRM (certifierat referensmaterial) för analys av bekämpningsmedelsrester, inklusive referenser för kvalitetskontroll och olika testblandningar. Agilents portfölj av standarder uppdateras kontinuerligt för att hålla jämna steg med behovet av referensmaterial. I sortimentet finns pesticidstandarder som rena ämnen och i lösningar. De olika standarderna levereras i ampuller eller vialer, vilket gör att de har en lång hållbarhet.
>> Pesticide, PAH and Lipid Standards.pdf
Polycykliska aromatiska kolväten (PAH)
Polycykliska aromatiska kolväten (PAH) är organiska föreningar som finns i petroleumprodukter. De kan också bildas vid förbränning av organiskt material. PAH är den största grupp av carcinogena ämnen vi känner till i dagsläget. Gruppen PAH utgörs av flera hundra enskilda kemiska ämnen som kan vara mycket långlivade och ha en stor spridning i miljön.
Agilent Technologies erbjuder många olika referensstandarder för PAH. I sortimentet finns PAH:er som individuella, i olika blandningar och för att använda som interna standarder.
>> Pesticide, PAH, and Lipid Standards.pdf
Allergener
Allergener i livsmedel är vanligtvis naturligt förekommande proteiner som orsakar onormal reaktion hos immunförsvaret. Medan allergener i livsmedlen bara påverkar en liten del av befolkningen spelar livsmedelsindustrin en viktig roll i riskbedömning och hantering, samt obligatorisk märkning av produkterna med avseende på allergener. På grund av allergidiagnostikens betydelse är det viktigt att ha referensstandarder för allergener med pålitlig stabilitet och överensstämmelse.
Amino- och nitro-aromater
Analyser av amino- och nitroaromater utförs på många olika matriser, såsom vatten, jord och sediment. Agilent Technologies har ett brett sortiment av referensmaterial för denna typ av analyser.
Färgämnen
Färgämnen för livsmedel eller färgtillsatser som Red Dye 40 och Yellow Dye No. 5 finns i många av de livsmedel vi konsumerar. Användningen av dessa, särskilt azofärgämnena, bör detekteras kontinuerligt och reglerna för deras användning blir striktare över hela världen. Agilent Technologies tillhandahåller certifierade referensstandarder för dessa färgämnen.
Autencitet hos livsmedel
Testning av äkthet för livsmedel innebär att man analyserar mat för att säkerställa att oavsiktlig förfalskning, felmärkning, utspädningsproblem etc. har inträffat. Att skydda konsumenter från livsmedelsbedrägerier ökar pressen på tillverkare och producenter att säkerställa integriteten hos livsmedel och ingredienser.
Från organiska och oorganiska föroreningar till bekämpningsmedelsrester och läkemedelsrester, vi tillhandahåller individuella och anpassade standarder för dina livsmedelsanalyser.
Analyser av läkemedelsrester
Läkemedel och veterinärmedicinska föreningar finns i vår miljö och livsmedelskedja. I och med detta ökar kravet på övervakning av både vattenförsörjningen och livsmedelskedjan med avseende på läkemedelsrester. Agilent tillhandahåller referensstandarder för veterinärspecifika applikationer av hög kvalitet för denna typ av analyser.
Fenoler och aromatiska föreningar
Aromatiska föreningar och fenolföreningar är relativt stabila cykliska föreningar härledda från bensen. De är vanliga biprodukter från industriella processer såsom tillverkning av färgämnen, plast, läkemedel och antioxidanter. Fenoler används också i stor utsträckning inom livsmedelsindustrin. Agilent tillhandahåller certifierade standarder för analys av aromater och fenoler i livsmedel.