Meny
Summa varor
0,00 kr

SEC

SEC används ofta av biokemister för isolering av proteiner, avlägsnande av aggregat, avsaltning av ett proteinprov eller separation av nukleinsyrafraktioner. SEC används också för att karakterisera vattenlösliga polymerer som används i livsmedel, färger, farmaceutiska preparat etc.

TSKgel SEC-kolonnerna (SW- och PW-serien) består av antingen silika- eller polymerbaserade packmaterial med partikelstorlek från 2 μm till 20 μm. Kolonnerna är tillgängliga i dimensioner för analytiska och semipreparativa applikationer i rostfritt stål, PEEK eller glas.

Det viktigaste kriteriet för att välja mellan TSKgel SW och TSKgel PW är molekylvikten på provet och dess löslighet. Som grundregel används de silikabaserade TSKgel SW-kolonnerna för proteiner och andra biopolymerer, då deras väldefinierade porstorlekfördelning ger maximal upplösning för proteinseparationer. För syntetiska, vattenlösliga polymerer används de polymetakrylat-baserade TSKgel PW-kolonnerna, eftersom de uppvisar ett mycket större separationsintervall och kalibreringskurvorna har bättre linjäritet över ett större molekylviktsområde.

>> SEC Columns.pdf

Applikationsområden:

TSKgel applikationsområden

Läs mer om:
>> TSKgel SW-serien
>> TSKgel PW-serien

Vi hjälper dig gärna!

Sara Johansson
Applikationskemist
Mattias Arvidsson
Applikationskemist